Muziek als medicijn

Muziek heeft interessante effecten op de psyche van de mens (overigens niet alleen op die van de mens, koeien houden van tuba’s en violen). Muziek kan stemmingen beïnvloeden, het kan uitdrukking geven aan mentale gesteldheid en het kan herinneringen die ver weg verstopt waren naar boven brengen. Dit zijn zomaar wat voorbeelden en het is zeker geen uitputtende lijst. Muziek kan gelukkig maken, kan verdrietig maken, het zal de aanmaak van Dopamine (ook wel gelukshormoon genoemd) bevorderen. Opvallend is dat bij mensen met bijvoorbeeld aandoeningen als dementie of Alzheimer, er onverwachte positieve effecten optreden als muziek uit het verleden klinkt. Columbus Swing heeft veel ervaringen en kan er met plezier over vertellen. Ook zijn er geweldige voorbeelden van mensen die fysiek in de kreukels zijn geraakt, door de muziek meer blijken te kunnen dan zelfs de naasten zich hadden kunnen indenken.
Wij hebben een speciaal programma voor Senioren-zorgcentra bijvoorbeeld voor het opluisteren van een zomerfeest, kerstbijeenkomsten, koffieconcerten, achtergrondmuziek en concertoptredens.
Wij nodigen iedereen, zorgprofessionals, evenementencommissies, verjaardag- en jubileumorganisatoren enz uit om persoonlijk contact op te nemen.